0

Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων

Posted by gtm on 10 August 2009 in Προβληματισμοί |
Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων

Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων

Ο λόγος που γράφω αυτό το κείμενο είναι μια πληροφορία που δέχτηκα από το δελτίο ειδήσεων κάποιου μεγάλου καναλιού (μη με ρωτάτε ποιό δε θυμάμαι).

Έλεγε λοιπόν η ρεπόρτερ του καναλιού, σχολιάζοντας ρεπορτάζ που είχε να κάνει με το γιατί οι έλληνες αποφεύγουν να δουλεύουν πλέον σε επαγγέλματα που απαιτούν χειρονακτική εργασία, ότι έχει ανέβει το βιοτικό επίπεδο του έλληνα και για αυτό δεν καταδέχεται πλέον τέτοιου είδους εργασίες.

Ε ναι λοιπόν έλληνα είσαι σε άλλο επίπεδο πια, είσαι ποιο ψηλά, ποιο πάνω, είσαι ο καλύτερος,  Μπράβο!

Παλιά, εμείς οι ποιο έμπειροι (φοβάσαι να πεις μεγαλύτεροι έ; Ρε τι σου κάνουν τα χρόνια) θυμόμαστε τους γονείς μας να μας προτρέπουν τα καλοκαίρια να βοηθάμε τον παππού και την γιαγιά στις αγροτικές δουλειές ή να πάμε σαν «μικροί» σε κάποιο μπακάλικο, μηχανουργείο της γειτονιάς, όχι για τα χρήματα αλλά για να «μαθαίνει το παιδί στη δουλειά». Σήμερα αν πεις σε παιδί να κάνει κάτι τέτοιο, θα σταματίσει για λίγο το πλαιστατιον και θα σου απαντήσει «Τι είμαι εγώ αλβ… ε, αλλοδαπός;».
Α ρε τι σου είναι το βιοτικό επίπεδο.

Το βιοτικό επίπεδο είναι επίσης αυτό που επιτρέπει στα παιδιά, αγόρια και κορίτσια να μένουν με τους γονείς τους και να ζουν από το χαρτζιλίκι των γονιών τους άσχετα αν έχουν περάσει τα 20-22 και αν τολμήσεις να ρωτήσεις το γιατί θα πάρεις την απάντηση «αφού δεν βρίσκω δουλειά, τι να κάνω; Είναι υποχρεωμένοι να με στηρίξουν». Βέβαια με τον όρο δουλειά εννοούν σε κάποιο γραφείο γραμματέας, αλλά να μην έχει και πολύ δουλειά, ώστε να μπορούν να είναι στο Facebook και να μιλάνε με τους φίλους.

Σας έχω νέα παιδάκια! Οι γονείς δεν θα είναι για πάντα εκεί! Και αν οι γονείς σας δεν ανήκουν στην κατηγορία του «έχει να φάνε και τα εγγόνια του» θα είστε στο μέλλον το θέμα των δελτίων ειδήσεων και θα φταίει για όλα το κράτος.

Όλα μου τα χρόνια πάλεψα, στερήθηκα από την προσωπική μου ζωή πολλές φορές, ώστε να μπορώ να λέω στον πατέρα μου «Έχω λεφτά μην ανησυχείς» όμως πριν 2 χρόνια περίπου και χάρης την Ελληνική αστυνομία (αυτό θα το αναλύσουμε σε άλλο Post) ενώ ήμουν στην Αθήνα και ήμουν καλά οικονομικά αναγκάστηκα να επιστρέψω στην Κρήτη.

Άνεργος και βλέποντας ότι δεν μπορώ να βρω δουλειά κάπου δεν έκατσα με σταυρωμένα χέρια άρχισα να ψάχνομαι ακόμα και σε delivery boy δουλειές, κι ας ήμουν αρκετά μεγάλος, κι ας είχα την επιλογή να κάτσω σπίτι να ξύνομαι. Όχι κύριοι, κυρίες και μικρά παιδιά για μένα το βιοτικό επίπεδο δεν είναι να κάθομαι σπίτι και να καμαρώνω για το ότι κάποτε με φώναζαν «κ. Γιώργο» οι μαθητές μου. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή! Ντροπή είναι να ζεις σε βάρος άλλων!

Βιοτικό επίπεδο είναι να ζεις και να εργάζεσαι σε όποια δουλειά μπορείς για να είσαι όσο το δυνατό ανεξάρτητος.

Δεν είναι για μένα βιοτικό επίπεδο να κάθομαι μπροστά στην τηλεόραση όλη μέρα να μην μπορώ να βγω έξω γιατί δεν έχω χρήματα στην τσέπη και πλέον οι μόνοι φίλοι που έχω να είναι άτομα που δεν έχω δει ποτέ από κοντά παρά μόνο στο Facebook.

Νοσταλγώ την εποχή που τα παιδιά ήθελαν όσο το δυνατόν γρηγορότερα να βρουν μια δουλειά, όχι γιατί είναι in αλλά γιατί θέλανε την ανεξαρτησία τους.VN:F [1.9.22_1171]
Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Με πόσα αστέρια το βαθμολογείτε;
Rating: 9.5/10 (11 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, 9.5 out of 10 based on 11 ratings
Be Sociable, Share!

Copyright © 2009-2020 GTM All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.