0

Κι όμως, την αγαπώ ακόμα… [Part 16]

Posted by gtm on 29 August 2009 in «Κι όμως, την αγαπώ ακόμα...» |
Μεγάλοι έρωτες...

Μεγάλοι έρωτες…

Η Έμιλη περπατά στον κήπο, ανάμεσα στα λουλούδια, χωρίς να γνωρίζει ότι η ζωή της διατρέχει μεγάλο κίνδυνο. Όμως, κάτι δείχνει να την απασχολεί, στο πρόσωπο της υπάρχει μια νευρικότητα, μια ανησυχία που όσο περνούν τα λεπτά, δείχνει να αυξάνεται συνεχώς.

Έχουν περάσει 5 λεπτά από τότε που δέχτηκε το τηλεφώνημα του Μαϊκλ, πλέον τα πάντα μαρτυρούν τη νευρικότητα της. Το βήμα της είναι γοργό, σαν ανήσυχος συγγενείς σε προθάλαμο νοσοκομείου.

Λίγα μόλις μέτρα ποιο πέρα, ο Ρόμπερτ, δίνει τη δικιά του μάχη, με τους δαίμονες του μυαλού του. «Πρέπει να τον εκδικηθώ, πρέπει να πληρώσει για αυτό που μου έκανε.» λέει ξανά και ξανά στον εαυτό του, αναζητώντας το κουράγιο, να κάνει αυτό για το οποίο ήρθε.

Ο λόγος που δεν μπόρεσε ακόμα, είναι γιατί η Έμιλη πάντα του μιλούσε με γλυκύτητα και ανθρωπιά, ποτέ δεν τον αποπήρε για τίποτα, ούτε καν όταν έμαθε ότι ο Ρόμπερτ ήταν αυτός που είπε στον αδερφό της, για τη σχέση της με τον μπάρμαν του μαγαζιού. «Λυπάμαι Έμιλη» λέει ψιθυριστά, κάνοντας το πρώτο βήμα προς την πλευρά της.

Ξαφνικά, πριν προλάβει να βγει από το σκοτεινό σημείο, ακούγετε μια μηχανή μεγάλου κυβισμού να πλησιάζει την είσοδο του σπιτιού. Αμέσως ο Ρόμπερτ επιστρέφει στην προηγούμενη θέση του. Τώρα κάποιος έχει σταματήσει μπροστά στην πόρτα της εισόδου. Η Έμιλη, δεν δείχνει ανήσυχη, αντιθέτως πλησιάζει τον άγνωστο άνδρα, σαν να ήταν αυτό που περίμενε τόση ώρα στο κήπο.

Χωρίς να βγάλει το κράνος του, αλλά απλός ανοίγοντας το προστατευτικό πλαστικό τζάμι μπροστά, αρχίζει να μιλά με την Έμιλη, από τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι δύο, θα έλεγε κανείς ότι γνωρίζονται πολύ καλά. Ο Ρόμπερτ, δεν μπορεί να δει ποιος είναι αυτός με τον οποίο μιλά η Έμιλη μες στην νύχτα, αλλά αντιλαμβάνεται ότι το σχέδιο του δεν μπορεί να υλοποιηθεί,  οπότε αποφασίζει να ξαναπηδήξει τον μαντρότοιχο και να φύγει. Με την κίνηση αυτή, προκαλεί ένα μικρό θόρυβο, που τραβά την προσοχή της.

– Το άκουσες αυτό; Κάποιος είναι εδώ, φύγε γρήγορα!

Ο οδηγός της μοτοσικλέτας χωρίς να πει το παραμικρό, ξεκινά και φεύγει με μεγάλη ταχύτητα, ενώ την ίδια στιγμή εκείνη τρέχει μέσα στο σπίτι, κλείνοντας την πόρτα πίσω της.

Η ώρα είναι 2 το πρωί, ο Ρόμπερτ βρίσκεται στο σπίτι του, στον υπολογιστή του, όταν βλέπει την Κέλη on-line. Επιτέλους, κάποιος που τον νοιάζεται είναι εδώ, μπορεί να μιλήσει μαζί του.

– Μωρό μου έφτασες;
– Ναι καρδούλα μου, μόλις ταχτοποιηθήκαμε στα δωμάτια, φοβερό ξενοδοχείο,  τα αφεντικά δεν λυπήθηκαν τα έξοδα. Εσύ τι κάνεις;
– Σε σκεπτόμουν, μου λείπεις πάρα πολύ.

Η κουβέντα συνεχίστηκε, άλλα μετά από λίγο η Κέλη, από τον τρόπο που γράφει ο Ρόμπερτ, αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Αναρωτιέται, γιατί ξαφνικά ο Ρόμπερτ είναι τόσο γλυκός μαζί της, παρατηρώντας ταυτόχρονα, πολλά μπερδέματα στη σειρά των γραμμάτων στις λέξεις που πληκτρολογεί. Κλασικό σύμπτωμα κάποιου, που έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και προσπαθεί να πληκτρολογήσει.

– Μωρό μου, είσαι καλά; έχεις κάτι; Μήπως είσαι μεθυσμένος;
– Φαίνεται τόσο πολύ; Έχω πιεί αρκετά, είμαι λίγο ζαλισμένος, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που δεν είμαι καλά.
– Τι έγινε μωρό μου; τι έχεις;
– Έκανα κάτι πολύ κακό και δεν αντέχω.
– Τι έκανες; Τι έγινε;
– Σε άφησα να φύγεις! Αυτό έγινε. Σε άφησα να φύγεις και δεν αντέχω μακριά σου. Έπρεπε να φύγεις, για να καταλάβω πόσο σε αγαπώ!
– Μωρό μου. Μη χρησιμοποιείς αυτή τη λέξη σε παρακαλώ, δεν το εννοείς μιλάει το ποτό!
– Γιατί πρέπει να μιλάει το ποτό; Δεν είμαι εγώ ικανός να αγαπήσω μια γυναίκα; Τι μου λείπει; Και εσύ, είσαι τόσο γλυκιά, τόσο καλή μαζί μου. Σ’ Αγαπώ! Δεν σου το λέει το ποτό αλλά εγώ, είσαι ο άνθρωπος μου. Ο άνθρωπος που με έκανε να καταλάβω ότι δεν είναι όλες οι γυναίκες ίδιες.

Η Κέλη δεν μπορεί να πιστέψει αυτά που διαβάζει. Ήθελε τόσο πολύ να ακούσει το Ρόμπερτ να της λέει σ’ αγαπώ και το βλέπει πρώτη φορά γραμμένο στον υπολογιστή; Δεν μπορεί να το αντέξει αυτό, σηκώνει το τηλέφωνο και τον καλεί. Αρχίζουν να μιλούν, με το Ρόμπερτ να βρίσκεται σε παραλήρημα, να της λέει πόσο την αγαπά και του λείπει.

Όσο περνά η ώρα, το τηλεφώνημα αυτό γίνεται ποιο ερωτικό, πιο παθιασμένο, κοντεύει να εξελιχθεί σε τηλεφωνικό sex, όταν ο Ρόμπερτ της ζητά κάτι, που πρώτη φορά της έχει ζητήσει άνθρωπός και που υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα το έκανε ποτέ. Όμως, στην άλλη πλευρά του τηλεφώνου, υπάρχει ο άνθρωπος που πριν λίγο της είπε ότι την αγαπά, είναι μεθυσμένος, συνήθως οι μεθυσμένοι δείχνουν τα πραγματικά τους συναισθήματα και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί εκείνη να αγνοήσει.

– Θέλω να δω το γυμνό σου κορμί! Σε θέλω.
– Μωρό μου, τι είναι αυτά που λες; δεν γίνονται αυτά!
– Έχει κάμερα στο φορητό υπολογιστή σου, βγάλε μου 2 φωτογραφίες σου, σε παρακαλώ!
– Μα, μα, δεν μπορώ, μην επιμένεις σε παρακαλώ.
– Σε έχω ξαναδεί γυμνή θυμάσαι; Απλά θέλω να σε δω! Δε με καταλαβαίνεις;

Όλες οι αντιστάσεις της πλέον έχουν υποχωρήσει, δεν μπορεί, δεν θέλει να στενοχωρήσει τον άνθρωπο της. Ενεργοποιεί την κάμερα, τραβά δυο φωτογραφίες και του τις στέλνει.

– Είσαι μοναδική, είσαι υπέροχη!
– Όχι, δεν είμαι τίποτα από όλα αυτά! Απλά…
– Απλά;
– Σ’ αγαπώ!

Το τηλεφώνημα συνεχίστηκε μέχρι τις 4 το πρωί, με το Ρόμπερτ να θυμίζει τον ρομαντικό και γλυκό χαρακτήρα που είχε δείξει στην ουτοπία όταν είχαν βρεθεί εκεί. Η Κέλη είναι τόσο ευτυχισμένη, το πρόσωπο της λάμπει και έχει ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη. Παρατηρώντας ότι η ώρα έχει περάσει και γνωρίζοντας ότι την επομένη είναι η σημαντική δίκη, ζητάει από τον Ρόμπερτ να κλείσουν για να κοιμηθεί λιγάκι, εκείνος δεν φέρνει καμία αντίδραση σε αυτό, την καληνυχτίζει γλυκά και κλείνουν.

Πίσω στο διαμέρισμα της Νάντιας, ο Νικ είναι ακόμα εκεί. Φαίνεται ότι έχει κάπου να πάει, καθώς ντύνεται για να φύγει.

– Πού πας τέτοια ώρα;
– Πρέπει να πάω από τα μαγαζιά να δω τι γίνεται, έπρεπε να είμαι εκεί από νωρίς
– Καλά, να σε περιμένω ή να πέσω για ύπνο.
– Δεν έχω πάει καθόλου σπίτι σήμερα η μικρή είναι μόνη στο σπίτι.
– Αμάν με την αδερφή σου επιτέλους, δεν είναι 6 χρονών δε θα πάθει τίποτα! Έλα μετά που θα τελειώσεις και δεν θα χάσεις.
– Καλά, καλά, θα ξαναπεράσω.

Μετά από λίγο φτάνει στο πρώτο του μαγαζί, όπου τον περιμένει ένας από τους υπευθύνους στην πόρτα.

– Έχουμε πρόβλημα.

Του λέει και τον παίρνει μακριά από τον κόσμο, ψιθυρίζοντας του κάτι στο αυτί. Ο Νικ δείχνει έξαλλος, αρπάζει το κινητό του και καλεί κάποιο νούμερο.

– Παρακαλώ;
– Τι παρακαλώ ρε Μαλάκα; Γιατί δεν παρέδωσες αυτά που σου έδωσα σήμερα;
– Ε, συγνώμη Νικ δεν ήμουν καλά και δεν βγήκα από το σπίτι.
– Μην μου πεις ότι πρόκειται για την Νάντια πάλι!
– Όχι, όχι, θα σε έπαιρνα να στο πω αλλά ξεχάστηκα.
– Τέλος πάντων φέρε αύριο το πακέτο στο μαγαζί και θα δω τι θα κάνω!

Ο Νικ δείχνει ακόμα νευριασμένος, αλλά περισσότερο ήρεμος από πριν, όταν τον προσεγγίζει ξανά ο άνθρωπος του και του λέει.

– Τι έγινε;
– Ο μαλάκας θα αποκοιμήθηκε, δεν είναι τίποτα, το ελέγχω.
– Σίγουρα; Ξέρεις ότι είναι πολύ σημαντικός πελάτης ο…
– Μη λες ονόματα! Όταν λέω ότι το ελέγχω, το ελέγχω!
– Α κάτι ακόμα αφεντικό, το έμαθα από αξιόπιστή πηγή!

Ξανά ψιθυρίζοντας, του λέει κάτι. Αυτή τη φόρα, η αντίδραση του Νικ είναι διαφορετική, δείχνει ανήσυχος.

– Είσαι σίγουρος για αυτά που μου λες;
– Ναι, αφεντικό διασταυρωμένο!
– Καλά, Πρέπει να φύγω, κλείστε το μαγαζί και θα τα πούμε αύριο.

Ώρα 8.30 το πρωί. O Μαϊκλ ανοίγει την πόρτα στο γραφείο του και κατευθύνεται στο χώρο που είναι τα υλικά για να κάνει καφέ. Η Έμιλη, όπως έχουν συμφωνήσει την προηγούμενη, θα έρθει στις 9. Πριν προλάβει όμως να τελειώσει τον καφέ του, χτυπά η πόρτα. Αφήνοντας το σάικερ, πάει να ανοίξει.
Στην πόρτα είναι δύο κύριοι.

– Παρακαλώ;
– Καλημέρα σας, Ντετέκτιβ Αντερσεν, από δω ο υπαστυνόμος Λέτοφ. Θα θέλαμε να σας κάνουμε μερικές ερωτήσεις, σχετικά με ένα φόνο που έγινε σήμερα τα ξημερώματα.

– Συνεχίζεται… [Κλικ Εδώ]


VN:F [1.9.22_1171]
Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Με πόσα αστέρια το βαθμολογείτε;
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Κι όμως, την αγαπώ ακόμα... [Part 16], 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Copyright © 2009-2020 GTM All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.