0

Κι όμως, την αγαπώ ακόμα… [Part 12]

Posted by gtm on 20 August 2009 in «Κι όμως, την αγαπώ ακόμα...» |
Μεγάλοι έρωτες...

Μεγάλοι έρωτες…

Για μια ακόμα φορά, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ο Μαϊκλ βρίσκετε υπό πίεση για να πάρει μια απόφαση, απόφαση σίγουρα αντίθετη με τις αρχές του. Όμως, πώς να αγνοήσει το γεγονός ότι στο διπλανό δωμάτιο είναι ο άγγελος που του έστειλε ο θεός για να φωτίσει την καρδιά του; Τουλάχιστον αυτό είναι που αισθάνεται για εκείνη, μέσα από την ψυχή του. Αν αρνηθεί στον Νικ, πιθανότατα θα τη χάσει και το μοναδικό πράγμα που έχει σημασία για εκείνον, είναι να βρίσκετε κοντά της.

– Ναι Νικ, θα την κάνουμε τη δουλειά. Απλά χρειάζομαι λίγο χρόνο για να δω πως θα μπορέσω να το οργανώσω, είναι πάρα πολλά τα χρήματα δεν πρέπει να γίνει βιαστικά, αλλά μεθοδικά και σωστά.
– Οκ Μαϊκλ, ρώτησα και έμαθα για σένα, όλοι λένε ότι είσαι γκουρού σε τέτοια ζητήματα, δε σε φοβάμαι, θα βρεις λύση! Λοιπόν εγώ φεύγω. Το βράδυ θα είμαι στο μαγαζί μου, αυτό που βρίσκετε στην παραλία, αν θέλεις πέρασε από εκεί. Θα έχω και κάτι καινούργιες χορεύτριες σκέτη γλύκα!
– Ευχαριστώ για την πρόσκληση Νικ, αλλά έτσι κι αλλιώς θα αργήσουμε να τελειώσουμε σήμερα και λογικά θα είμαι πτώμα!
– θα αργήσετε; Χμμμ καλά, να σου ζητήσω τότε μια χάρη;
– Παρακαλώ, ότι θέλεις.
– Μπορείς σε παρακαλώ να την πας εσύ σπίτι;
– Οκ, κανένα πρόβλημα!

Καθώς ο Νικ φεύγει και πριν καλά καλά κλείσει η πόρτα πίσω του, η Έμιλη ορμά σαν μαινόμενος ταύρος στο γραφείο. Είναι φανερά εκνευρισμένη και το πόδι της χτυπά νευρικά στο πάτωμα.

– Τι ήταν αυτό;
– Ποιο μωρό μου;
– Αυτό με τον αδερφό μου! Τι μπορεί να λέτε εσείς οι δύο που να μην πρέπει εγώ να ακούσω;
– Τίποτα καρδούλα μου, απλά μου έλεγε ότι θα είναι στο μαγαζί απόψε, αν θέλω να πάω και τέτοια.
– Σου είπε για τις χορεύτριες έτσι; Για αυτό κλειστήκατε εδώ μέσα! Θα πας το βράδυ να τον βρεις! Θέλεις να γνωριστείς με αυτές τις τσουλίτσες ε; μα τι ρωτάω, άντρας δεν είσαι κι εσύ! Όλοι είστε ίδιοι!

Είναι φανερό ότι η Έμιλη δεν ξέρει για τα χρήματα που θέλει ο αδερφός της να ξεπλύνει και μάλιστα το μυαλό της έχει πάρει τόσο λάθος κατεύθυνση, που ο Μαϊκλ δεν μπορεί να κρατήσει τα γέλια του. Σηκώνετε από την καρέκλα του και την πλησιάζει με ανοιχτή την αγκαλιά του. Όσο πλησιάζει, η έκφραση στο πρόσωπο της αλλάζει, γίνεται πιο γλυκιά, πιο ήπια.

– Έλα εδώ ανόητο μωρό!
– Ναι καλά, ρίξε μου τώρα στάχτη στα μάτια. Σας ξέρω εσάς τους άντρες, μόνο στο sex έχετε το μυαλό σας και πουθενά αλλού.
– Έλα στην αγκαλιά μου χαζούλα, δεν θα πάω πουθενά απόψε, αν και με κάλεσε και ξέρεις γιατί;
– Γιατί;

Ρωτάει η Έμιλη καθώς γέρνει στην αγκαλιά του. Η φωνή της πια δεν έχει καθόλου εκνευρισμό, αλλά το νάζι μικρού παιδιού.
Ο Μαϊκλ βλέποντας ότι έχει ηρεμίσει, την αγκαλιάσει γλυκά εξηγώντας της  πως είπε στο Νικ ότι έχουν πολύ δουλεία στο γραφείο και θα μείνουν ως αργά. Με αποτέλεσμα να του ζητήσει να την επιστρέψει εκείνος σπίτι.

– Υπέροχα! Τότε μπορούμε τώρα να δουλέψουμε και αργότερα να κάνουμε γλύκες. Οπότε δουλεία τώρα εμπρός!

Με αυτά τα λόγια και βγάζοντας του τη γλώσσα της, φεύγει από την αγκαλιά του και κατευθύνεται στο γραφείο της χαμογελώντας. Ενώ έχει φτάσει μέχρι την πόρτα, με μια απότομη κίνηση γυρνά πίσω στο Μαϊκλ και του δίνει ένα φιλί στο στόμα. Ξεκινώντας για δεύτερη φορά προς το γραφείο της, γέρνει στο αυτί και του ψιθυρίζει «αυτό ήταν για να αντέξεις μακριά μου μέχρι το απόγευμα».

Ο Μαϊκλ αποσβολωμένος, την κοιτά να απομακρύνεται. Θαυμάζει το πνεύμα, τι ζωντάνια, το δυναμισμό που εκπέμπει. Θέλει να την αρπάξει και να μην την αφήσει δευτερόλεπτο από την αγκαλιά του, αλλά της υποσχέθηκε ότι τις ώρες εργασίας θα δουλεύουν μόνο και τίποτα άλλο!

Μόνος πλέον στο γραφείο του, προσπαθεί να συγκεντρώσει το μυαλό του στη δουλεία όταν θυμάται το τηλεφώνημα που έλαβε λίγο πριν. Σηκώνει το τηλέφωνο και καλεί ξανά τον Σμίθ, λέγοντας του ότι είναι ανάγκη σήμερα, να περάσει από το γραφείο και να τον ενημερώσει για την πορεία των ερευνών. Ο Σμίθ συμφωνεί και δίνουν ραντεβού γύρο στις 3.

Στο γραφείο της Κέλη τα πράγματα κυλούν ομαλά όλη την ημέρα. Η Κέλη δουλεύει για ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο με αρκετούς υπαλλήλους. Με κόπο και αγώνες, έχει καταφέρει να είναι η προσωπική βοηθός για τους δύο ιδιοκτήτες και να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Με την προσωπικότητα, την εργατικότητα  και με την ικανότητα της στο τομέα των ερευνών, για τις διάφορες υποθέσεις, θεωρείτε σημαντικό κεφάλαιο για το γραφείου.

Σήμερα, παρόλα αυτά, καθυστέρησε να πάει στο γραφείο της, είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό σε όλο το χρονικό διάστημα που δουλεύει εκεί. Είναι όλη την ημέρα αγχωμένη, γιατί έδωσε για πρώτη φορά δικαιώματα να της βρουν ψεγάδι στη δουλειά της. Η αδρεναλίνη της χτυπάει κόκκινο, όταν ο ένας από τους ιδιοκτήτες της ζητάει να παρουσιαστεί στο γραφείο του. Χτυπώντας τη μεγάλη ξύλινη πόρτα του γραφείου, μπαίνει μέσα όπου εκεί βρίσκονται και οι δύο ιδιοκτήτες και ετοιμάζονται να φύγουν για ένα ταξίδι εκτός έδρας. Θα παραστούν σε μια πάρα πολύ σημαντική δίκη με κάλυψη από πολλά τηλεοπτικά δίκτυα.

– Έλα Κέλη κάθισε. [Πίτερ]
– Ξέρετε κ. Πίτερ μου έτυχε κάτι και για αυτό καθυστέρησα το πρωί, δεν θα ξανασυμβεί όμως, σας το υπόσχομαι ήταν λάθος μου το καταλαβαίνω.
– Κέλη μπορείς σε παρακαλώ να καθίσεις;
[Γουίλιαμ]
– Μάλιστα.
– Δε σε φωνάξαμε εδώ για να σε επιπλήξουμε που άργησες και εσύ μια φορά στο γραφείο. Προς θεού, έχεις κάνει τόσα για αυτό το γραφείο που θα πρέπει να ήμασταν, αχάριστοί τουλάχιστον, για να κάνουμε κάτι τέτοιο.
[Πίτερ]
– Ο λόγος που σε φωνάξαμε εδώ είναι η δίκη στην όποια πρόκειται να πάμε. Γνωρίζεις καλύτερα από όλους μας, ότι η δικιά σου έρευνα είναι που μας έδωσε τα πολύτιμα στοιχεία που χρειαζόμασταν, για να έχουμε ελπίδες να πετίχουμε την αθώωσης του πελάτη μας. Για αυτό το λόγο και για ότι έχεις προσφέρει σε αυτό το γραφείο όλο αυτό το διάστημα. Πες της το εσύ Πίτερ [Γουίλιαμ]
– Αποφασίσαμε να έρθεις μαζί μας στην δίκη, αν θες βέβαια. [Πίτερ]
– Ο! σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνετε!
– Δεν είναι μόνο αυτό. Αν η δίκη εξελιχθεί καλά, θα θέλαμε να σου κάνουμε μια πρόταση. Να δουλέψεις πλέον σαν συνέταιρος σε αυτό το γραφείο με ένα δέκα τα εκατό. Αυτή την πρόταση, δες την σαν ελάχιστη ανταμοιβή για  όσα έχεις κάνει για μας!
[Πίτερ]

Η Κέλη δεν μπορεί να πιστέψει στα αυτιά της. Γνώριζε πόσο την εκτιμούν τα αφεντικά της, αλλά αυτό είναι πέρα από κάθε φαντασία, είναι σαν να κέρδισε το λόττο.

– Φυσικά θα έρθω μαζί σας και αν όλα πάνε καλά, θα είναι μεγάλη τιμή για μένα να δουλέψω δίπλα σας σαν συνεργάτης. Δεν ξέρω πώς να σας ευχαριστήσω.
– Μονάχα να είσαι στο αεροδρόμιο στις 11.30 που φεύγει η πτήση μας αρκεί Κέλη. Πήγαινε στο γραφείο σου τώρα και έχουμε χρόνο να τα πούμε και στην πτήση.
[Γουίλιαμ]

Προσπαθώντας να μην ουρλιάξει από χαρά και να συγκρατήσει όσο γίνεται τον εαυτό της, φεύγει προς το γραφείο της με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο της. Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που της συμβαίνει τις τελευταίες μέρες. Βρήκε έναν άνθρωπο που την αγαπά, τα αφεντικά της πρόσφεραν ποσοστό στο γραφείο, είναι πραγματικά ευτυχισμένη και αισθάνεται υπερβολικά τυχερή.

Η ώρα είναι πλέον 3:15 όταν στο γραφείο του Μαϊκλ εμφανίζεται ένας κύριος, γύρω στα 65 με άσπρα μαλλιά και καπέλο. Αφού εξηγεί στην Έμιλη ότι έχει ραντεβού με τον Μαϊκλ εκείνη τον οδηγεί στο γραφείο του.

– Κλείσε σε παρακαλώ την πόρτα καθώς θα φεύγεις, α κ. Σμίθ θα θέλατε κάτι να πιείτε μήπως;
– Όχι ευχαριστώ δεν χρειάζομαι τίποτα.
– Οκ. Έμιλη μπορείς να πηγαίνεις.
– Λοιπόν κ. Σμίθ, τι νέα έχετε για μένα;
– Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά, σε ότι αφόρα το συγκεκριμένο άτομο. Εδώ και χρόνια, η εφορία προσπαθεί να εντοπίσει το μαύρο χρήμα που διακινεί, αλλά μέχρι τώρα τίποτα. Τον έχουν υπό παρακολούθηση, αλλά με κάποιο τρόπο, καταφέρνει πάντα να είναι καθαρός. Αυτά είναι τα σίγουρα.
– Τα σίγουρα; Δηλαδή;
– Προσπαθώ να εντοπίσω, από πού προέρχονται τελικά τα χρήματα του συγκεκριμένου κυρίου. Ο λόγος που δεν έχω ακόμα καταλήξει σε συμπεράσματα, είναι γιατί υπάρχουν δυο τελείως διαφορετικές απόψεις για το θέμα. Από την μια πλευρά υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα έξτρα χρήματα του είναι από απόκρυψη εσόδων, φοροδιαφυγή που γίνεται στα νυχτερινά μαγαζιά που διατηρεί και από παράνομα σκευάσματα αναβολικών, που διακινεί μέσο του γυμναστηρίου που διαθέτει.
– Και η άλλη πλευρά;
– Η άλλη πλευρά λέει ότι είναι μπλεγμένος με διακίνηση σκληρών ναρκωτικών, πορνεία, προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά και…
– Και;
– και σε εκτέλεση συμβολαίων θανάτου για λογαριασμό του υποκόσμου. Κ. Μαϊκλ, ξέρετε ότι πάντα το μόνο που σας προσφέρω είναι πληροφορίες, χωρίς να σχολιάζω τις προθέσεις σας και το τι τελικά πράττεται. Αυτή τη φορά όμως και με το θάρρος της σχέσης μου με τον πατέρα σας θα ήθελα, αν μου το επιτρέπετε βέβαια, να σας δώσω μια συμβουλή.
– Παρακαλώ κ. Σμιθ σας ακούω.
– Άσχετα με το πού θα καταλήξει η έρευνα μου, καλύτερα να μην  έχετε παρτίδες με ένα τέτοιο άτομο. Δεν θα σας βγει σε καλό.
– Καταλαβαίνω την ανησυχία σας κ. Σμιθ και εκτιμώ την γνώμη σας, δεν ξέρω τι θα πράξω τελικά, απλός μόλις ολοκληρωθεί η ερευνά σας θα ήθελα να έχω τις πληροφορίες στο γραφείο μου.
– Φυσικά!

Φεύγοντας ο Σμιθ από το γραφείο, ο Μαϊκλ είναι φανερά προβληματισμένος. Διακρίνοντας αυτόν τον προβληματισμό και την αγωνία στο πρόσωπο του, η Έμιλη μπαίνει στο γραφείο του.

– Τι τρέχει; Τι έχεις; Τι σου είπε αυτός ο κύριος;

– Συνεχίζεται… [Κλικ Εδώ]


VN:F [1.9.22_1171]
Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Με πόσα αστέρια το βαθμολογείτε;
Rating: 9.7/10 (10 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Κι όμως, την αγαπώ ακόμα... [Part 12], 9.7 out of 10 based on 10 ratings
Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Copyright © 2009-2020 GTM All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.